Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljust bröd till smörgåstårta

 
Skriv ut

Att baka sitt eget bröd till smörgåstårta är lätt om man har tid. Skär bottnarna färdiga och frys in dem med smörpapper eller gladpack emellan och ta fram så många du behöver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 2 bröd
  2. Smula jästen i degbunken. Ljumma mjölken till 37 grader, fingervarmt. Rör ur jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, oljan, salt, socker och det mesta av mjölet med bakpulvret. Arbeta degen smidig och ställ den att jäsa ca 30 minuter.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den väl. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 2 bitar och forma 2 runda bröd. Lägg dem i väl smorda bakformar, ca 26 cm i diameter. Låt jäsa minst 35 minuter under bakduk.
  4. Pensla med vatten och ställ in i 250 grader varm ugn. Grädda i 10 minuter.
  5. Stäng av ugnen eller sänk till 125 grader och fortsätt grädda i ca 20 minuter. Kontrollera att brödet är genombakat. Tag ut bröden, stjälp upp dem och låt kallna på galler. Dela sedan varje kaka i 5 tunna bottnar och frys in de som inte går åt med smörpapper emellan. Bara att ta fram nästa gång du vill göra smörgåstårta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.