Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljust formbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Perfekt bröd att rosta och att ha till varma mackor. Passar utmärkt för dig som följer en lågkolhydratkost eller för dig som helt enkelt inte tål gluten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke ca 3 minuter med elvisp. Tillsätt smör och riven ost. Blanda ihop allt ordentligt.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda noga ner dem i smeten. Fodra en brödform, 1½ liter med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i formen.
  4. Strö över vallmofrön och grädda brödet mitt i ugnen tills det har fått fin färg, ca 50 minuter. Stjäl upp det på ett galler och låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.