Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljust sött bröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ljust sött bröd. VARNING! JÄTTEGOTT!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet.
  2. Lös upp jästen i lite av degspadet.
  3. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor.
  4. Rör i större delen av mjölet (spara 2-3 dl till utbaket) och arbeta degen i bunken till den blir smidig och släpper kanterna.
  5. Jäs degen i bunken i ca 30 min (till dubbel storlek)
  6. Stjälp upp degen på bakbord och forma till bullar ( ca 20 st )
  7. Jäs på plåt i 20-30 min. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 8-10 minuter. (Håll koll på att du inte får för mycket färg på bullarna)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • [email protected] 22 december 2012

    Jättegott när man inte har tillgång till råg. Perfekt till mitt julbord.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.