Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig chokladfrestelse glutenfritt

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Festlig blåbärskaka som inte kräver så stor arbetsinsats och som kan förberedas fram till dekorationen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 175 grader. Botten: Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, maizena och ägg till en jämn smet i en skål. Häll smeten i en smord rund form ( gärna med löstagbar botten ) med dimetern 25 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt botten kallna i formen.
  2. Mousse: Vispa grädde och smält chokladen över vattenbad. Mosa hälften av bären lätt med en hjälp av en gaffel, spara resten till dekoration. Vispa äggen lätt. Tillsätt den smälta chokladen under kraftig omröring. Rör ner kesellan och sist grädden och de mosade bären.
  3. Fyll formen med blåbärsmoussen, ställ den kallt och låt den stelna.
  4. Dekroration: Dekorera med resterande blåbär och vit chokladkringla eller hemmagjord chokladdekoration.
  5. Tips: Ringla smält vit choklad i ett rutmönster på ett bakpapper och låt det stelna fint som dekoration till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.