- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Supergod hallonpaj, helt omöjlig att motstå!
Instruktioner
- Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
- Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i 400 g hallon i fyllningen.
- Häll fyllningen i pajformen. Lägg de sista hallonen uppepå och tryck ner dem lätt. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
- Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass,lättvispad grädde eller vaniljvisp. Supergott!
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna paj var en riktig "hit"! Fick mycket beröm från mina gäster, det är alltid kul. Rekommenderas varmt.
Den här pajen var riktigt riktigt god, receptet rekommenderas varmt. Jag gjorde den på siktat dinkelmjöl, det gick lika bra.
Mycket god och lätt att göra, t o m sambon som i vanliga fall inte tycker om hallon åt massor utav den. Kommer definitivt att göra denna igen..:)
Det här receptet känner jag igen, men jag brukar ha krossad ananas istället för hallon. Den är också ljuvligt god. Måste prova med hallon när vi ska ha gäster i helgen.
Rekommenderas verkligen!! Lika enkel att få till som en smulpaj men känns mycket lyxigare - perfekt balans mellan knäckig och krämig samt söt och friskt syrlig!
Kanongod! Kan använda många olika bär eller tom rabarber!! Vispgrädde el vaniljkräm till är pricken över i!
Vilken höjdare....det godaste bakverket jag ätit, sa min äkta hälft
Vad tror ni erfarna, går denna att frysa? Planerar att göra många i god tid till ett större kalas.
Jättegod! Jag hade bara 300g hallon totalt och tyckte det räckte väl. Rekommenderar att använda färska (provade med frysta förra året, svårt att hindra vätskande). Kom ihåg att blanda bakpulver med mjöl innan du rör ihop med de övriga ingredienserna! Jag vet att det är typ första lektionen i hemkunskap så "alla" vet det, MEN om man går på autopilot som jag så är det lätt att följa receptet som en robot.