Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig hallonpaj med crème fraiche

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod hallonpaj, helt omöjlig att motstå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i 400 g hallon i fyllningen.
  3. Häll fyllningen i pajformen. Lägg de sista hallonen uppepå och tryck ner dem lätt. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  4. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass,lättvispad grädde eller vaniljvisp. Supergott!

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • MorsAnn 17 augusti 2009

    Denna paj var en riktig "hit"! Fick mycket beröm från mina gäster, det är alltid kul. Rekommenderas varmt.

  • Gabitta 14 mars 2010

    Den här pajen var riktigt riktigt god, receptet rekommenderas varmt. Jag gjorde den på siktat dinkelmjöl, det gick lika bra.

  • dianah 30 april 2010

    Mycket god och lätt att göra, t o m sambon som i vanliga fall inte tycker om hallon åt massor utav den. Kommer definitivt att göra denna igen..:)

  • Kakis67 11 augusti 2010

    Det här receptet känner jag igen, men jag brukar ha krossad ananas istället för hallon. Den är också ljuvligt god. Måste prova med hallon när vi ska ha gäster i helgen.

  • Heldit 22 augusti 2010

    Rekommenderas verkligen!! Lika enkel att få till som en smulpaj men känns mycket lyxigare - perfekt balans mellan knäckig och krämig samt söt och friskt syrlig!

  • Chihiro 20 februari 2011

    Kanongod! Kan använda många olika bär eller tom rabarber!! Vispgrädde el vaniljkräm till är pricken över i!

  • enthiel 3 juli 2012

    Vilken höjdare....det godaste bakverket jag ätit, sa min äkta hälft

  • bergmanshelene 11 oktober 2012

    Vad tror ni erfarna, går denna att frysa? Planerar att göra många i god tid till ett större kalas.

  • Emmanor 5 september 2016

    Jättegod! Jag hade bara 300g hallon totalt och tyckte det räckte väl. Rekommenderar att använda färska (provade med frysta förra året, svårt att hindra vätskande). Kom ihåg att blanda bakpulver med mjöl innan du rör ihop med de övriga ingredienserna! Jag vet att det är typ första lektionen i hemkunskap så "alla" vet det, MEN om man går på autopilot som jag så är det lätt att följa receptet som en robot.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.