Den här goda vaniljsåsen är lätt att göra och smakar ljuvligt.
Instruktioner
- Häll grädde och mjölk i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i gräddmjölken. Lägg även i stången och koka upp. Låt koka ett par tre minuter under ständig omrörning.
- Dra kastrullen av plattan och låt svalna. Tag upp stången.
- Vispa äggulor och socker riktigt pösigt.
- När gräddblandningen svalnat, tillsätt någon dl av äggsmeten och vispa upp en kort stund ytterligare.
- Tillsätt resen av äggsmeten i gräddblandningen och låt sjuda på svag värme under omrörning till den tjocknar. Passa noga så det inte blir äggröra.
Låt kallna.
- Tips: Om du råkar koka för länge och såsen blir grynig, ingen panik, kör ordentligt med stavmixer så blir såsen slät igen.
Publicerat den
5 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Tror du att den blir fluffig och fin även om man använder smalare grädde? /Angelica
Det vet jag tyvärr inte, jag har alltid vanlig vispgrädde när jag gör vaniljsås. Men prova vettja:)