Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig hemlagad vaniljsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Den här goda vaniljsåsen är lätt att göra och smakar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i gräddmjölken. Lägg även i stången och koka upp. Låt koka ett par tre minuter under ständig omrörning.
  2. Dra kastrullen av plattan och låt svalna. Tag upp stången.
  3. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt.
  4. När gräddblandningen svalnat, tillsätt någon dl av äggsmeten och vispa upp en kort stund ytterligare.
  5. Tillsätt resen av äggsmeten i gräddblandningen och låt sjuda på svag värme under omrörning till den tjocknar. Passa noga så det inte blir äggröra. Låt kallna.
  6. Tips: Om du råkar koka för länge och såsen blir grynig, ingen panik, kör ordentligt med stavmixer så blir såsen slät igen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • toernrosa 21 februari 2012

    Hej! Tror du att den blir fluffig och fin även om man använder smalare grädde? /Angelica

  • irrevirre 21 februari 2012

    Det vet jag tyvärr inte, jag har alltid vanlig vispgrädde när jag gör vaniljsås. Men prova vettja:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.