God kardemummakaka med rabarber.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakpapper i botten av formen.
- Blanda smör och socker, vispa ner äggen, ett i sänder.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Vispa allt till en slät smet och bred ut smeten i formen. Det blir en ganska tjock smet.
- Dela rabarberna i ca 1 cm stora skivor. Blanda samman rabarber, socker, kardemumma och majsstärkelse. Fördela blandningen över smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 50 minuter, jag får köra några minuter extra så kakan tar ihop i mitten (beroende på ugn).
- Låt kakan svalna något. Sikta lite florsocker över kakan. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.
Publicerat den
12 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar