Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig kardemummakaka

 
Skriv ut

God kardemummakaka med rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakpapper i botten av formen.
  3. Blanda smör och socker, vispa ner äggen, ett i sänder.
  4. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Vispa allt till en slät smet och bred ut smeten i formen. Det blir en ganska tjock smet.
  5. Dela rabarberna i ca 1 cm stora skivor. Blanda samman rabarber, socker, kardemumma och majsstärkelse. Fördela blandningen över smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 50 minuter, jag får köra några minuter extra så kakan tar ihop i mitten (beroende på ugn).
  7. Låt kakan svalna något. Sikta lite florsocker över kakan. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.