Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig Kräftsoppa

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Laga en lyxig och ljuvligt god kräftsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

Tina kräftorna. Skala dem och tag bort tarmen. Lägg stjärtarna svalt tills soppan ska serveras. Spara alla skal och inkråm, utom magsäcken. Skala lök, morot och rotselleri. Tärna det. Hacka persiljan inklusive stjälkarna. Smält lite matfett i en stor kastrull och lägg i grönsakerna och persiljan. Låt allt fräsa en stund utan att det får färg. Tillsätt kräftskalen, vin, vatten och buljongtärning. Låt det koka ca 20 minuter under lock. Sila kräftbuljongen och häll tillbaka den i den rendiskad kastrullen. Låt buljongen koka upp och tillsätt crème fraiche, grädde och tomatpuré. Låt soppan puttra några minuter. Rör samman mjöl med matfett och klicka ner det i soppan. Låt soppan koka in ytterligare några minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite konjak. Fördela kräftstjärtarna i varma portionsskålar och häll den varma soppan över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.