Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig pannacotta med bär

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Underbar efterrätt med lyxkänsla som ändå är enkel att göra med detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
  3. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
  4. Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
  5. Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
  6. Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • kava08 12 oktober 2009

    Det här receptet på pannacotta är det GODASTE och det BÄSTA. Ett litet tips.. man kan oxå strö över lite vit choklad på bären..mmm

  • Claristar 14 maj 2010

    Jättegod pannacotta. Blev väldigt lyckad och flera ville ha receptet på den.

  • paddan_83 30 december 2010

    Ger detta recept fullpott. Riktigt gott och enkelt att göra. Gjorde dubbelsats och det blev perfekt

  • Josses 19 februari 2011

    Mumsigt värre, bjöd mitt middagsfrämande på denna, båda ville ha receptet! Hade ingen vaniljstång hemma så jag tog vaniljsocker i stället men jag tyckte det var lite för lite med 1 tsk, nästa gång ska jag ta 2 tsk.

  • MosterA 2 mars 2011

    Det här var förödande gott. Jag använde också vaniljsocker. Tack för receptet, en fullpoängare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.