- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Underbar efterrätt med lyxkänsla som ändå är enkel att göra med detta recept.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
- Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
- Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
- Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
- Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.
Publicerat den
27 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här receptet på pannacotta är det GODASTE och det BÄSTA. Ett litet tips.. man kan oxå strö över lite vit choklad på bären..mmm
Jättegod pannacotta. Blev väldigt lyckad och flera ville ha receptet på den.
Ger detta recept fullpott. Riktigt gott och enkelt att göra. Gjorde dubbelsats och det blev perfekt
Mumsigt värre, bjöd mitt middagsfrämande på denna, båda ville ha receptet! Hade ingen vaniljstång hemma så jag tog vaniljsocker i stället men jag tyckte det var lite för lite med 1 tsk, nästa gång ska jag ta 2 tsk.
Det här var förödande gott. Jag använde också vaniljsocker. Tack för receptet, en fullpoängare.