Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Mums vad god denna gratäng blev!! :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Bryn löken på svag värme. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt. Lägg i tomatpurén, krossad tomat, , chilisås, buljongtärning, vatten, pressa ner vitlöksklyftorna. Krydda och låt koka ihop ca 15 minuter. Smaka av.
  2. Skala potatisen och skiva tunt. Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. Salta och peppra. Bred över creme bonjour cuisine. Lägg över all köttfärsen. Lägg överst all potatis som är kvar. Häll över grädden och strö på osten. Gratinera i 200 grader, mitt i ugnen. Ca 40-50 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • leolina 6 september 2009

    ja,detta var gott!

  • susie_q 21 september 2010

    supergott! kommer att göra köttfärssåsen till spagetti också.

  • Ariel 24 november 2010

    En riktigt god gratäng det här! Kommer att göras fler gånger :) Tack för receptet!

  • Christina56 30 januari 2011

    Familjen nöjd och då är den god!

  • carolo76 19 mars 2011

    Kanongott - mycket populär i hela familjen!

  • lenasj65 27 februari 2012

    En jättegod gratäng som gick hem hos alla! Blir helt klart gjord fler ggr! Tack för receptet.5:a från mig! : )

  • Anna-Malin 4 mars 2012

    Det blev en mycket god gratäng! Jag fick inte tag på Creme Bonjour Cuisine med tomat & medelhavsörter utan det fick bli varianten Vitlök & Örter i stället. Blev hur bra som helst det också.

  • tholsgarden 8 mars 2012

    Blev mycket gott Dock var inte min gratäng färdigförrän 60-70 min. i ugnen. Berorvälpå potatissort kanske.

  • Tinjep 2 april 2012

    Hela familjen tyckte detta var gott! :) Men fick nog ha det längre i ugnen så att potatisarna blev färdiga.

  • Lelle44 3 juni 2012

    Denna blev min o min mans absoluta favorit. Det blev 10 poäng =) Gratängen va inne i 60 min.

  • Kakan1986 10 september 2012

    Jättegott! Använde milda cuisine vitlök och örter eftersom jag inte hittade något annat, men det blev perfekt för oss! Mycket mat som räcker till lunch lådor också.

  • Boopan65 16 september 2012

    Blev jättegod - mannen åt 3 stora tallrikar och ändå blev det 3 matlådor oxå Använde Milda Cuisine Vitlök o örter och tog i lite extra vitlök med Stod inne i 60 minuter Kommer helt klart lagas fler gånger i detta hushållet :)

  • Siffer 19 februari 2013

    Super smarig tyckte både jag och gubben. Mycket mat för 2 personer dock =D Hittade ingen burk creme bonjour cuisine, tomat&medelhavsörter så jag har provat med både vitlök och gräslök lika gott med båda! Tack för receptet

  • Pirkko 10 maj 2013

    Jättegott!! :)

  • osita 6 september 2016

    Denna ost: creme bonjour cuisine, Är det en färskost med smak, typ Philadelphiaost med smaker?????

  • annika 28 mars 2018

    Denna var jättegod! Nästa gång kommer jag dock att förkoka potatisen. Nu var den i ugnen nästan två timmar och potatisen var ändå inte tillräckligt mjuk även fast jag använde mjölig potatis.

  • Bo Pihl 3 november 2018

    Katastrof! Man måååste förkoka potatisen! Smaken är ok!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.