- Serverar: 6-7 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Jag är ett stort fan av tonfisk och denna pastasås med smak av bland annat soltorkade tomater, fetaost och vitlök förgyller tonfisksmaken något underbart. Snabb- och lättlagad. En ny storfavorit.
Instruktioner
- Hacka löken och fräs i en klick smör i en gryta tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Ha i crème fraiche, grädde, de soltorkade tomaterna och spadet. Krydda med salt, svartpeppar, citronpeppar, paprikapulver och basilika. Låt koka upp.
- Blanda 1 dl mjölk med 2 msk mjöl till redning och häll ner lite i taget under omrörning tills såsen får den konsistens du vill ha den. Få ur så mycket vatten ur tonfisken som möjligt och mosa tonfisken med gaffel tills bitarna blir så stora eller små du föredrar dem. Ha ner tonfisken i såsen sedan citronsaft och chilisås. Låt puttra på medelvärme i ca. 5 minuter.
- Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti, och fetaost.
Publicerat den
2 augusti 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott =)