Köttet smälter i munnen! Sååå gott!
Instruktioner
- Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar.
Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg.
- Skär paprika och morötter i bitar.
Skala även äpplet och skär det i stora bitar
Lägg i paprikan och morötterna, slå i de andra ingredienserna efter hand och rör.
Sist slår du i vattnet och kollar så du får det lagom ”såsigt”. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl.
Låt småputtra i en timme, rör ett par gånger försiktigt och kolla så vätskan inte kokat bort, för då har det kokat för häftigt. Händer det, får man tillsätta lite grädde och crème fraiche och smaka av med kryddor.
- Servera med kokt potatis, gelé och syltlök.
Publicerat den
19 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gillade inte denna rätt, tyvärr...vildsvinssmaken tog över alldeles för mycket för min smak. Kanske ska prova med ett annat sorts kött. Tack ändå, smaken är som baken...
Jätte kul att du provade det :)... Men det SKA smaka vildsvin... hade varit en besvikelse annars.
Underbart .... tyckte även barnen. Lite mer vitlök o mindre lök det gjorde sucsé.Påbackning blev det också och som desert blev det nyplockade blåbär i pajen. Tack....ar för insperationen
Den här grytan är jättegod! Har gjort den flera gånger och har fått mig att använda balsamvinäger mycket mer! Mvh Marie
Jättegott. Rekommenderas! /Hannu
Roligt att den är omtyckt, får mycket beröm när jag serverat den och alla ska recept :P
Ja det här var gott, kommer jag nog göra fler gånger.
En helt underbar gryta. Vi är normalt sett inga älskare av grytor men denna var fantastisk. Mannen hann knappt börja äta förrän han berömde den och barnen åt också massor så tack för ett kanonrecept som kommer att tillagas många gånger :)
En helt underbar gryta. Vi är normalt sett inga älskare av grytor men denna var fantastisk. Mannen hann knappt börja äta förrän han berömde den och barnen åt också massor så tack för ett kanonrecept som kommer att tillagas många gånger :)
Mycket gott. Tack för ett superrecept.
Ett av de godaste recepten jag nånsin provat. Ny favorit! Tusen tack =)
Jättegod gryta! Jag hade inte paprika hemma men tog svart trumpetsvamp istället... det blev smaskens. Denna gryta kommer jag att bjuda vänner på framöver! Tack för receptet!
Mmmm mycket god! Uppskattad av alla familjemedlemmar.
En av de bättre vildsvinsgrytor, supergod!!
Ett JÄTTETACK för den i särklass godaste grytan. Ja, den är så god så man kan bli "förbannad", som min gamle svärfar sa....hihihi (om man nu får skriva så....) Har gjort den ett par gånger nu, då jag har ganska bra tillgång till just vildsvin. Alltså, vi älskar den, både jag och hemmavarande sonen som 4 vuxna döttrar med familjer. Så Du förstår att det äts ordentligt.
Jättegott!! Detta kommer vi att tillaga fler gånger.
Supergod
Supermumsigt!