Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig vinbärscheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Röda vinbär och en topping med créme fraiche gör den här kakan underbart frisk i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa kakorna och tillsätt socker. Smält smöret, häll det i blandningen och rör om. Tryck ut smulorna i botten på en smord form med avtagbar kant, 24-26 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och höj värmen till 200 grader.
  3. Vispa färskosten mjuk. Rör ner crème fraiche. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör mellan varje. Vänd ner socker och majsstärkelse och till sist vinbären. Blanda försiktigt. Fördela fyllningen i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna 25-30 minuter.
  4. Rör ihop crème fraiche och socker. Bred ut toppingen jämnt över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna helt före garnering. Garnera med färska hallon och vinbärsblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.