Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök och fläskpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lök och fläsk är alltid gott! Här är mitt recept på en paj med dessa lite gammalmodiga ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen i matberedare. Låt degen vila i kyl medan du förbereder fyllningen.
  2. Strimla fläsket i ganska små bitar. Fräs till önskad färg och konsistens. Ta åt sidan.
  3. Fräs den tunnskivade löken på svag värme tills den blir genomskinlig men inte får färg.
  4. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm. Klä kanterna med folie så de inte rasar ner. Picka pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader ca 10 minuter. Höj temperaturen till 225 grader. Tag bort folieremsorna. Lägg i lök, ost och fläsk blandat i pajskalet.
  5. Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och slå den över fyllningen. Grädda pajen i 225 graders ugn ca 40 minuter eller till äggstanningen har stannat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillawe 8 december 2009

    Kul med lite gammeldags recept!!. Kommentar kommer längre fram...//lillawe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.