Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökpajer med löjrom

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fantastiskt god paj, rolig att göra i portionsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop degen och lägg den att vila kallt i 30 minuter.
  2. Dela degen i 6 lika stora delar och tryck ut den i portionsformar, nagga botten och ställ dem kallt i 15 minuter. Förgrädda dem i ca 10 minuter i 200 grader.
  3. Skala och skiva löken tunt, smält lite matfett och låt löken koka mjuk i det på svag värme ca 30 minuter utan att den får färg, rör om då och då. låt den kallna.
  4. Fördela löken i formarna,
  5. Vispa samman ägg, mjölk och grädde, krydda med salt och peppar.
  6. Strö osten över löken och fördela äggstanningen i de 6 formarna, grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelanat och pajerna fått fin färg. 200 grader.
  7. Bjud cremé fraiche, rom, gräslök och en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.