Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökstifado

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den grekiska grytan stifado kryddas med kanel och står ofta på bordet när det är fest i samband med en helgdag. Det här är en vegetarisk stifadovariant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lökarna utan att skava eller rispa dem. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och halvera tomaterna eller skär dem i fjärdedelar.
  2. Halvera paprikorna, kärna ur dem och skär dem i breda strimlor. Hetta upp oljan i en gryta och fräs hastigt lök, vitlök och paprika. Blanda ner tomaterna och fräs under omrörning ytterligare fem minuter.
  3. Tillsätt kanelstång, lagerblad, svartpepparkorn och vinäger. Salta och blanda väl. Skölj timjanknippet väl, bind ihop det och lägg det i grytan.
  4. Lägg på lock och låt sjuda på mycket svag värme 25-30 minuter. Lökarna ska förbli fasta. Ta upp kanelstången, lagerbladen och timjanknippet. Ställ fram grytan på bordet och servera med pitabröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.