Den grekiska grytan stifado kryddas med kanel och står ofta på bordet när det är fest i samband med en helgdag. Det här är en vegetarisk stifadovariant.
Instruktioner
- Skala lökarna utan att skava eller rispa dem. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och halvera tomaterna eller skär dem i fjärdedelar.
- Halvera paprikorna, kärna ur dem och skär dem i breda strimlor. Hetta upp oljan i en gryta och fräs hastigt lök, vitlök och paprika. Blanda ner tomaterna och fräs under omrörning ytterligare fem minuter.
- Tillsätt kanelstång, lagerblad, svartpepparkorn och vinäger. Salta och blanda väl. Skölj timjanknippet väl, bind ihop det och lägg det i grytan.
- Lägg på lock och låt sjuda på mycket svag värme 25-30 minuter. Lökarna ska förbli fasta. Ta upp kanelstången, lagerbladen och timjanknippet. Ställ fram grytan på bordet och servera med pitabröd.
Publicerat den
11 januari 2012
Skriv kommentar