Såg så gott ut, måste prova vid nästa brödbak!
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till gröten och låt det koka upp, ställ av kastrullen. Gröten ska stå minst en timme och kan stå upp till fem timmar.
- Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sedan vetemjölet, grahamsmjölet samt gröten. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj fyra avlånga brödformar och ta upp degen på bakbordet. Dela degen i fyra delar, knåda, forma till limpor, lägg i formarna, låt jäsa ytterligare 20-30 minuter. Pensla nu brödet med uppvispat ägg och strö lite grynblandning över.
- Placera limporna längst ner i ugnen där de ska stå i ca 1 timme. Låt de yttersta formarna byta plats med de mittersta efter halva gräddningstiden.
- Stjälp upp limporna på galler och låt dem svalna under duk.
Publicerat den
30 juni 2008
Skriv kommentar