Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lördags pirog

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Väldigt smaskig pirog. Typisk fredags och lördag mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Skala och hacka löken grovt. Bryn söndersmulad köttfärs och lök var för sig i matfett. Lägg efterhand över i en gryta. Tillsätt krossade tomater, vitlök, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Låt puttra utan lock under omrörning då och då under 25 minuter. Rör i ostsorterna och låt smälta ner under omrörning. Låt färsröran svalna.
  2. Deg: Smält matfettet i en kastrull. Häll i vattnet och rör till degspadet fått rätt temperatur. (fingerljummet) Häll blandningen över jästen som smulats sönder i en bunke. Rör om noga så att jästen löser sig ordentligt. Tillsätt salt, ägg och mjöl och arbeta ihop degen. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i 40 minuter. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och smörj papperet, kavla ut degen till en stor rund platta ca 45 cm i diameter. Lägg större delen av degen på papperet. Bred över köttfärsröran på halva degen och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna ordentligt. Pensla med uppvispat ägg och strö över riven ost. Gärdda i ugn 200 grader i 25 minuter.
  3. Sås: Rör ihop den – helt enkelt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.