Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lövbiff a´ la Maintenon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En av mina älsklingsrätter. Den är väldigt mastig, men så otroligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela lövbiffarna på hälften så att det blir totalt 8 bitar. Stek lövbiffen och krydda dem. Lägg dem sedan i en smord ugnsfast form. Häll sedan lite vatten i stekpannan och vispa så att det blir lite steksky.
  3. Finhacka skinkan och svampen och fräs detta i smör. Tillsätt tomatpurén och späd med lite grädde till en halvfast röra. Krydda med salt och peppar.
  4. Fräs smör och vetemjöl till såsen. Späd med gräddmjölken - lite i sänder, och tillsätt sedan stekskyn. Krydda såsen och dra den från värmen. Rör ner äggulan och osten.
  5. Lägg en kulle av röran på varje lövbiff. Häll över såsen och gratinera rätten i ugnen tills den fått vacker färg. Det tar ca 15 minuter.
  6. Serveras med kokt potatis och haricot verts eller en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.