Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lövbiff i svartpepparsås

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Kryddig och nyttig maträtt. Brukar äta denna rätt på kinarestaurang och testade nu att göra den på egen hand, blev mycket lyckat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll sojan i en stekpanna och värm upp, strimla under tiden lövbiffen och löken. Häll löken och lövbiffen i stekpannan och fräs, häll över svartpepparn och matlagningsgrädden. Koka upp och dra ner temperaturen till lägsta nivån. Låt småputtra i 20 min.
  2. Servera med tex ris.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • thoorbear 28 augusti 2009

    Tycker själv att 200 g kött till fyra personer låter lite lite. Är det en felskrivning eller skall det vara så?

  • Fidelis_ad_urnam 28 augusti 2009

    Det ska vara så, vi äter på tok för mycket kött i dagens samhälle och det behövs inte så mycket. Ha i mer om du vill ha i mer, gör liksom ingen skillnad på receptet i sig.

  • aip 29 augusti 2009

    Hej! Ska det vara en halv dl svartpeppar? Det står visserligen kryddstark och en familjemedlem jublade, men är det rätt skrivet? Undrar Aip

  • Fidelis_ad_urnam 29 augusti 2009

    Ja det är rätt, men om man är orolig över mängden är det bara att ha i hälften och smaka sig fram.

  • aip 31 augusti 2009

    Hej igen! Har testat och tog 0,25 dl svartpeppar. Men jag malde hel peppar med mortel och det blir ett helt annat sting än om man använder färdigköpt.. Gillar man kryddstark mat är det här en stark fyra. Det var lättlagat, enkla ingredienser, nyttigt och gott! Jag puttade i vattenkastanjer innan servering, det blir friskt med det knapriga. Hälsar Aip

  • annan5 6 september 2009

    Väldigt enkelt och gott recept men man får dricka mycket till för visst var det starkt. Men vi gillar stark mat så det här kommer vi att göra igen! En stark 4 från oss.

  • slafis 30 augusti 2012

    Hej, Vilken typ av soja skall man använda? Mushroom soy eller ljusare?

  • Fidelis_ad_urnam 30 augusti 2012

    Använd den du tycker om, jag använder olika och det har inte blivit äckligt än så länge ;-)

  • slafis 31 augusti 2012

    Tack :-) testar med ljus ikväll

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.