Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lövbiff med vitlöksost och persilja

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En enkel och god rätt när man vill äta något lite extra gott. Perfekt till fredag eller lördagkväll!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla lövbiffen, hacka champinjonerna, finhacka persiljan.
  2. Börja med att fräsa köttet i omgångar i en stekpanna eller gryta, salta och peppra. Ta lite i taget så att köttet blir stekt och inte kokt.
  3. Ta upp köttet på ett fat och fräs därefter svampen. När svampen blivit genomstekt och fått lite färg så häller man på grädde och vatten.
  4. Tillsätt viltfond, soja och vitlöksost. Red av såsen till lagom koncistens. Häll tillbaka lövbiffen i såsen och låt den bli varm. Salta och peppra. Tillsätt persiljan. Smaka av!
  5. Vill man ha mer vitlökssmak så kan man pressa ner 1-2 klyftor färsk vitlök.
  6. Servera detta med hemlagad klyftpotatis och sallad. Smaklig måltid!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.