Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lövbiffsgrönpeppargryta med cognac

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Konjaken kan utelämnas, och man behöver absolut inte använda Svart Renault som jag har gjort (jag skäms lite) vid ett flertal tillfällen, utan det går lika bra med no brand, brandy eller annan konjaksliknande dryck.

Ingredienser

Instruktioner

Bryn strimlad lövbiff i smör, salta och peppra. Spädd med 1 dl vatten och vispa ur pannan. Rör ner en burk crème fraiche och grädden, tillsätt grönpepparen och buljongtärningen/fonden. Häll i konjaken och låt det puttra tills det mesta av alkoholen har kokat bort. Sätt lite färg med Coloriten. Smaka eventuellt av med lite salt Serveras med rösti kroketter och sugarsnaps eller gröna bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.