Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lövbiffskebab med vitlökssås och pitabröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vitlökssås: Häll crème fraiche eller Turkisk youghurt i en skål. Häll i hackad eller pressad vitlök och övriga ingredienser, smaka av med salt och lite svartpeppar. Rör om väl. Låt stå och dra minst 1 timme innan serveringen.
  2. Marinera: Skiva köttet i tunna skivor. Skiva kiwin i tunna skivor. varva köttskivorna med kiwiskivorna. Låt stå och marinera sig i ca 20-30 minuter.
  3. Skölj av, och torka det marinerade köttet. Strimla köttet. Skiva tomaterna och rödlöken. Skiva gurkan i stavar. Skölj ruccolan.
  4. Hetta upp en stekpanna och häll i lite olivolja. Lägg i köttet, salta och stek det hastigt. Krydda med kebabkrydda och ev. lite svartpeppar. Tillsätt chilisåserna, sesamoljan och sojan. Rör om väl.
  5. Fördela och varva köttet, salladen, rödlöken och tomatskivorna i pitabröden. Ringla över vitlökssås. Toppa med en eller två feferoni samt några gurkstavar. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.