Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lolans Mespannekakor

 
Skriv ut

Lättbakade kakor som är unerbara med smör och ost. Perfekta i pickninck korgen tillsammans med varm chokladmjölk en solig vinterdag. Baka ut dem tunna för de reser sig i pannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken och messmöret fingervarmt (37 grader) Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, havregrynen, rågmjölet och hjorthornsaltet. Blanda i mjölet lite i taget och saltet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg som är lite kladdig.
  2. Jäs till dubbel storlek ca 40-50 min.
  3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i knappt knytnävs stora bullar. Kavla ut dem med en kruskavel. Kavla ut dem tunnt för de reser sig i pannan.
  4. Sätt stekpannan på plattan. Medelvärme brukar vara bäst om man använder gjutjärnspanna.
  5. Linda in dem i handukar så att de håller sig saftiga. Frys dem direkt när de kallnat och tina sedan bara upp de du äter upp. Stekpannebröd har en tendens att bli lite torra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.