Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lollos godaste sparris och västerbottenpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Oslagbar västerbottenostpaj med sparris, som jag brukar servera till grillat av alla dess slag. Skulle också lista den som det perfekta tillbehöret till havskräftor. Funkar även som förrätt med lite löjrom och crème fraiche, eller rökt lax. Ja, möjligheterna är oändliga! Räkna dock med att få dela ut receptet! Till många!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen och låt vila ca 30 min i kylskåp. Tryck sedan ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten. Nagga och förgrädda ca 10 min på 225 grader.
  2. Ta sedan ut pajskalet, och fyll med hela sparrisar. Snåla inte.
  3. Strö sedan över den härliga västerbottenosten, och häll slutligen på gräddstanningen. Grädda ganska långt ner i ugnen i ca 200 grader i 30-40 min. Kolla så att stanningen har "stannat".
  4. Ta ut och servera med fördel lite ljummen. Servera tillsammans med en stor härlig sallad, grillat kött, eller ännu bättre; till havskräftor!!
  5. Mumselimums! Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Emmahstd 1 januari 2015

    En fantastiskt god paj. den bästa västerbottenostpaj mina gäster hade smakat enligt dem själva.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.