Den norska lompen är ett potatistunnbröd som är nästan absurt goda för att bara bestå av potatis, mjöl och salt. De kan ätas som vanligt tunnbröd med bara lite smör eller användas som wraps till de godsaker du har hemma. Min favorit är rökt makrill och en len äggröra och den norska klassikern pölse med lompe: ta en kokt eller grillad korv, linda lompen om och ät.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Norrmännen har kommit mycket längre än oss genom att behålla det traditionella!!! En varmkorv med bröd - så tråkigt, degigt och smaklöst... En varmkorv med lompe - gott o dessutom en fullvärdig måltid!!!
Ett fantastiskt gott bröd.
Jag bytte ut vetemjölet mot malda havregryn - havremjöl. Blev fantastiskt gott! Varför äta näringsfattiga tortillas??? När dessa är så mycket godare!