Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lorentzsons bästa sås till midsommarsillen

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Ett såsrecept som min mamma fick med sig från Ingermanland.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och dela äggen gula/vita. Mosa äggulan med senapen i en bunke eller glasskål. Blanda i grädde och gräddfil. Enklast är det med ballongvisp, för att få det välblandat. Finfördela äggvitan med gaffel eller äggskärare. Blanda i. Finhacka eller klipp gräslök fint. Blanda i. Häll i sillspad, smaka av. Tillsätt eventuellt mer sillspad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.