Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.
Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform.
Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
Servera tillsammans med bröd och en sallad.
Om du ändrar antal portioner kan det påverka tillagningen, t ex ungstemperatur eller stektid.
Underbar rätt!
Lättlagad, snabb och god! hade dock betydligt mer kryddor i eftersom jag tyckte den i ursprung var lite "mesig". Jag hade bla. Thai black pepper i.
/Marie
Underbar rätt! Lättlagad, snabb och god! hade dock betydligt mer kryddor i eftersom jag tyckte den i ursprung var lite "mesig". Jag hade bla. Thai black pepper i. /Marie