Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottas petit-choue rulle

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Som en rulltårtsbit, god förrätt med ansjovisröra emellan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull. Vispa i mjölet, gärna med elvisp tills det blir en klump. Vispa sen i äggen ett i taget med elvisp.
  2. Bred ut smeten i långpanna på smort bakplåtspapper. Gräddas i ugn i 20 min i 200 g, Obs! öppna inte ugnsluckan under tiden! Låt kallna.
  3. Hacka äggen och ansjovisen. Rör ihop allt till fyllningen. Bred den över "rulltårtsbotten" och rulla ihop på längden eller från kortsidan om du vill ha dom större.
  4. Skär i lagom bitar. Lägg upp på assiett och garnera med persilja och citron.
  5. Den färdiga rulltårtan kan ligga invirad i plastfolie i kylen tills du ska skära upp den .

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • henry666 13 maj 2009

    Hej, jag är tacksam om det finns fler bra förrättsrecept därute. Och jag undrar oxå om det finns någon som bakat surdegsbröd i stenugn, och möjligen har ett bra recept på det, tänkte baka i helgen. Tårta till många finns oxå på listan, helst något nytt recept.

  • maripili 2 mars 2011

    Fantastisk God

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.