Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottens fina tårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ur en gammal receptbok har vi hämtat den här utsökt goda efterrättstårtan, nötbotten med pösig äggkräm. Smakar bäst riktigt kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal nötter eller mandel och blanda med socker. Rör ned detta i de till hårt skum uppvispade äggvitorna och bred ut smeten i stekpanna eller plan form, klädd med väl smort smörpapper eller folie. Grädda i 200° 15 - 20 minuter. Stjälp upp kakan och dra bort papperet.
  2. Blanda alla ingredienserna till krämen, utom vaniljsocker, i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar, vispa den kall och smaksätt med vaniljsocker.
  3. Bred krämen över tårtbottnen och bred den vispade grädden ovanpå. Garnera med halverade rostade nötter eller mandel och ställ tårtan kallt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • WhiWhi 26 augusti 2008

    Denna tårta är mycket god. Har gjort den många gånger alltid lika populär!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.