Ur en gammal receptbok har vi hämtat den här utsökt goda efterrättstårtan, nötbotten med pösig äggkräm. Smakar bäst riktigt kall.
Instruktioner
- Mal nötter eller mandel och blanda med socker. Rör ned detta i de till hårt skum uppvispade äggvitorna och bred ut smeten i stekpanna eller plan form, klädd med väl smort smörpapper eller folie. Grädda i 200° 15 - 20 minuter. Stjälp upp kakan och dra bort papperet.
- Blanda alla ingredienserna till krämen, utom vaniljsocker, i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar, vispa den kall och smaksätt med vaniljsocker.
- Bred krämen över tårtbottnen och bred den vispade grädden ovanpå. Garnera med halverade rostade nötter eller mandel och ställ tårtan kallt.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna tårta är mycket god. Har gjort den många gånger alltid lika populär!!