Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lovisa Eleonora Inez köttbullar

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Vinnare i köttbulleracet av femteklassarna i J2, Sjöbergska Skola i Järfälla. Receptskapare och matlagare: Eleonora Strand, Lovisa Byfors, Inez Risvall

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vispgrädde och ströbröd i en stor bunke som allt ska få plats i. Låt ströbrödet och vispgrädden gegga ihop.
  2. Lägg i köttfärs och knäck ett ägg och lägg i. Lägg i alla kryddor och blanda ihop.
  3. Skala och riv morötterna. Smula eller hacka fetaosten. Blanda i morötter och smulad fetaost. Det är lättast att blanda ihop allt med händerna.
  4. Rulla köttbullar och lägg dem på en tallrik. Sätt på plattan på medelvärmen, lite mer i början.
  5. Lägg i smör i stekpannan. När smöret fräser stek köttbullarna så att de får fin färg. Börja med lite varmare panna och sänk sedan värmen.
  6. Det är lättare att steka några köttbullar åt gången. Då går det lättare att rulla runt dem
  7. Servera köttbullarna med hemlagat potatismos, sallad med fetaost, rivna morötter och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.