Vinnare i köttbulleracet av femteklassarna i J2, Sjöbergska Skola i Järfälla. Receptskapare och matlagare: Eleonora Strand, Lovisa Byfors, Inez Risvall
Instruktioner
- Blanda vispgrädde och ströbröd i en stor bunke som allt ska få plats i. Låt ströbrödet och vispgrädden gegga ihop.
- Lägg i köttfärs och knäck ett ägg och lägg i. Lägg i alla kryddor och blanda ihop.
- Skala och riv morötterna. Smula eller hacka fetaosten. Blanda i morötter och smulad fetaost. Det är lättast att blanda ihop allt med händerna.
- Rulla köttbullar och lägg dem på en tallrik.
Sätt på plattan på medelvärmen, lite mer i början.
- Lägg i smör i stekpannan.
När smöret fräser stek köttbullarna så att de får fin färg. Börja med lite varmare panna och sänk sedan värmen.
- Det är lättare att steka några köttbullar åt gången. Då går det lättare att rulla runt dem
- Servera köttbullarna med hemlagat potatismos, sallad med fetaost, rivna morötter och lingonsylt.
Publicerat den
9 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar