Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En lättlagad Öländsk potatisrätt. Receptet kommer från Sandviks kvarn där det satt brevid dörren (tror det var 2000 eller 2001).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv potatisen. Blanda mjölk, vetemjöl och ägget till en smet och blanda ner den rivna potatisen i äggsmeten. Smörj och mjöla en långpanna. Häll i smeten. Täck med fläskskivorna. Grädda i ca 250 grader ungefär 1 timme.
  2. Äts med lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • monel 16 mars 2008

    2000 var jag där och då satt det där. Tack! Jag har slarvat bort receptet.

  • born59 11 november 2008

    Alla borde någon gång besöka Öland och Byxelkrook, Vilket härligt ställe

  • born59 11 november 2008

    Alla borde någon gång besöka Öland och Byxelkrook, Vilket härligt ställe

  • elektra1 11 februari 2010

    Har varit där och ätit 2 gånger när jag varit på öland. Mysigt, och vilken god mat. Beställer tallriken med blandade öländska rätter, bland annat lufsa. Kul att jag hitta receptet här :-) ska prova göra rätten nästa vecka.

  • barbronilsson 14 februari 2010

    jag tycker mycket om lufsa och även öländska kroppkakor. jag är född på Öland och många av mina norrländska vänner tycker om kroppkakorna från "min ö".

  • kotten3 19 januari 2011

    äntligen en riktig öländsk rätt med mersmak

  • kotten3 19 januari 2011

    äntligen en riktig öländsk rätt med mersmak

  • kotten3 19 januari 2011

    Jessika tack för detta recept En före detta ölänning 2011-01-19

  • Foan 29 december 2011

    Det här var riktigt gott:) Jag åt Lufsa i somras på Öland men den här var mycket godare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.