Vet du inte vad du skall göra av vinbären? Den här pajen är riktigt mumsig!
Ett tips:
Styckfrys vinbärsklasar och använd till att garnera med. Tag fram dem precis innan serveringen. Läckert!
Instruktioner
- Gör pajskalet:
Smält smör och blanda snabbt ihop med vetemjöl, äggula och socker hastigt, utan att knåda, i en bunke.
Klä en pajform ca 25x25 cm i diameter med pajdegen. Ställ in i kylen i en timme.
- Nagga pajbottnen och grädda i 225 grader ca. 15 minuter.
Ta ut och låt svalna. Sänk värmen till 150 grader.
- Fyllning:
Vispa äggvitor, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng.
Vänd försiktigt ner mandelhacket och därefter bären lite lätt.
Fördela fyllningen i pajskalet.
Grädda pajen i 150 grader i ca 30-35 minuter på andra falsen nerifrån i ugnen.
Ta ut och låt svalna något.
Garnera gärna med ett par vinbärsklasar.
Servera pajen, ljummen eller kall ev. med lite vaniljglass eller vispad grädde.
Publicerat den
29 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vinbär!
Den verkar riktigt smarrig!Ska plocka mina vinbär i trädgården och göra pajen ikväll. Återkommer med betyg :)
Gjorde pajen igår. Den var jättegod. En klar femma från mig!
Härlig, sötma och syra passar bra en sommarkväll.
Hade inte citron eller mandel hemma så jag gjorde pajen utan dessa två ingredienser. Lyckades inte få marängen frasig. För den ska väl va frasig? Har citronen någon inverkan på detta? Använde frysta bär. Den blev liksom lite blöt. Den blev god men kan tänka mig att den är ännu godare om marängen blir bra. Tar tacksamt emot tips på hur man ska göra.
God paj men herregud vilken deg, jag ökade på vetet för att få den att hålla kvar fettet som försökte krypa ut.