Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskrom - kokt

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

När torsken är romstinn är det både billigt och gott att koka torskrom och ha på smörgås eller till lunch

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj torskrommen och ta bort lösa yttre hinnor. Lägg rommen i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker väl. Salta vattnet till "lättsaltat" Tillsätt kryddpepparn och dillen Koka upp och ta ned till svag värme och sjud rommen i ca 5 min. Tag av kastrullen och låt rommen kallna i spadet. Skär cm-tjocka skivor som kan mjölvändas och stekas, ätas direkt på en smörgås med lite majonnäs, variationerna är många.
  2. Tips Precis samma recept kan användas till att koka torsklever.
  3. Lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.