- Serverar: 6-7 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Oj vad gott en ruggig dag!,
Självklart vill man laga en stor sats när man ändå kokar en gryta i timmar, så man kan frysa in lite lunchlådor, men det är ingen bra idé att frysa potatis. Jag har kommit på lösningen :). Här får man ändå ut krämigheten som kommer av stärkelsen i potatisen.
Instruktioner
- Hacka löken fint och paprikan i bitar. Skiva moroten i 1/2 cm-tjocka slantar.
Skär hörgreven i kuber, lite större bitar än tärningsstorlek (grytbitarna om de är för stora).
- Bryn grytbitarna för sig i en stekgryta, lite i taget.
I en annan panna bryner du morots-slantarna ett par minuter, tillsätt sedan paprikan. Sist får löken fräsa med men den skall inte bli brun.
- Häll över grönsaksfräset över köttet i stekgrytan och pressa över vitlöken. Tillsätt kryddorna.
- Tillsätt de krossade och passerade tomaterna samt vattnet och buljongtärningarna.
Låt sjuda på svag värme i ca 1 ½ h.
Nu sköljer du potatiserna cär, låt skalet vara kvar. Dela dem mitt itu och låt dem koka med när grytan nu kokas ytterligare låt sjuda ytterliggare ca 30-40 min.
Känn efter om potatisen är kokt, då är grytan klar.
- Plocka upp potatisen, drag av skalet och skär i små tärningar. Dessa ( så mycket du önskar) använder du i den del av grytan som skall ätas utan att frysas. Den del som skall bli lunchlådor skall inte ha potatis i nu, in dessa får man tillsätta potatis när den skall ätas (som man kokat själv eller tärnad potatis från frysdisken),
- Servera med en klick crème fraiche och ett passande bröd.
Publicerat den
4 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vill bara tacka för receptet.Mycke gott.Så nu är vi mätta och belåtna. Annelijo
Gjorde en stor sats till en fest och fick mycket beröm för den smakrika gulaschen