Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF - Kycklingsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Egenskapad snabbfixad lite annorlunda kycklingsallad, perfekt matsäcksmat eller lunchlåda..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna en gång på längden så du har 8 avlånga filéer. Salta och peppra kycklingen och stek i rapsoljan på lagom temperatur.
  2. Skölj babyspenaten och lägg i en stor skål. Strimla purjolöken, skär tomaterna på önskvärt sätt, likaså gurkan, blanda i skålen. Pressa på en tsk citronsaft. Mosa avokado i en mindre skål, blanda i en nypa salt, lite svartpeppar, en halv tsk olivolja, en tsk pressad citron, en näve krossade valnötter och 2 msk tranbär, rör om till en röra.
  3. Tärna zucchinin och släng ner den i stekpannan där kycklingen hunnit få stekyta. Pressa vitlöken på zucchinin och stek ca 2 minuter, häll över detta (inte kycklingen) på salladen. Blanda i avocadoröran och rör om ordentligt. När kycklingen är genomstekt (tar ca 10 minuter), skär filéerna i 2-centimeters bitar och blanda ner försiktigt i salladen.
  4. Klart att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.