- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ursprungligen från MINTS kokbok, omräknat och lite modifierat.
Gott och superenkelt på överbliven potatis/andra rester, bra lunchmat med en god sallad till.
Enkelt att skära ut portitionsbitar (se bild).
Instruktioner
- Koka upp mjölken och låt svalna. Salta och peppra efter smak.
Skär skinka och kokt potatis i små bitar, hacka löken. Fräs skinka, potatis och lök i stekpanna, pressa i vitlöken.
Smörj formen.
Häll ned fräset i smord ugnsfast form och strö över persilja.
- Vispa äggen lätt och häll i den avsvalnade mjölken, vispa igen. Häll blandningen i formen och se till att det täcker överallt..
- Grädda i 175C ca 30 minuter.
- TIPS: Många stora matkedjor som exvis Willys säljer "ändbitar/kantbitar" från kända påläggstillverkare, vakpak. Ändbiten har mest röksmak och kostar oftast 1/4 av resten av biten. Perfekt till rätter som denna där den extra röksmaken är en bonus! :-)
Publicerat den
27 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lagade denna skinklåda, av julskinks rester och det blev gott, snabbt och enkelt.