Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinklåda Paysanne

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ursprungligen från MINTS kokbok, omräknat och lite modifierat. Gott och superenkelt på överbliven potatis/andra rester, bra lunchmat med en god sallad till. Enkelt att skära ut portitionsbitar (se bild).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken och låt svalna. Salta och peppra efter smak. Skär skinka och kokt potatis i små bitar, hacka löken. Fräs skinka, potatis och lök i stekpanna, pressa i vitlöken. Smörj formen. Häll ned fräset i smord ugnsfast form och strö över persilja.
  2. Vispa äggen lätt och häll i den avsvalnade mjölken, vispa igen. Häll blandningen i formen och se till att det täcker överallt..
  3. Grädda i 175C ca 30 minuter.
  4. TIPS: Många stora matkedjor som exvis Willys säljer "ändbitar/kantbitar" från kända påläggstillverkare, vakpak. Ändbiten har mest röksmak och kostar oftast 1/4 av resten av biten. Perfekt till rätter som denna där den extra röksmaken är en bonus! :-)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vebon 6 januari 2011

    Lagade denna skinklåda, av julskinks rester och det blev gott, snabbt och enkelt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.