Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket populär lunchpaj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop pajdegen och ställ den kallt ca en timme. Klä en pajform med degen och grädda 15 minuter i 225 grader.
  2. Gör under tiden fyllningen.
  3. Hacka lökarna och stek dem mjuka i matfettet, ta upp och lägg löken i en skål. Bryn och smaksätt köttfärsen, lägg över i samma skål som löken.
  4. Skiva champinjonerna och fräs dem i matfettet. Tillsätt vetemjöl och rör om, häll på vattnet under fortsatt omrörning. Tillsätt senap, soja, finhackad persilja och gräddfil och låt koka några minuter. Häll ner färsblandningen och rör ihop alltsammans.
  5. Töm röran i det förgräddade pajskalet och strö över den rivna osten.
  6. Grädda ca 15 minuter i 225 graders värme.
  7. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kajenn 7 juli 2009

    Här åt vi festmat mitt i veckan! Åååh så gott det var! Den här pajen gör vi snart igen. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.