Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lunchpepparkakor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Rejäla, underbart småsega kakor som passar utmärkt med en skiva ost på till t.ex. mellanmålet eller istället för fikabröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp socker och sirap, slå det hett över smör och kryddor. Vispa ihop alla ägg och mjölk och rör ner.
  2. Blanda bikarbonat och hjorthornsalt med den mindre mängden mjöl och arbeta in till en smidig deg. Lägg degen i plast i kylen 1 dygn.
  3. Värm ugnen till 200°.
  4. Dela degen i bitar, rulla ut tjocka längder och skär kakor som läggs på plåt med bakpapper.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  6. Låt svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.