Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussebullar

 
Skriv ut

Sockerfria och laktosfria. Byt ut mjölet så blir de glutenfria. Har provat många olika recept men detta är bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka saffran i svag ugnsvärme. Rör ut jästen i degbunken i lite av den kalla havremjölken. Tillsätt det lätt vispade ägget och kesellan. Värm rapsoljan i en kastrull. Häll på resten av havremjölken och ljumma degspadet. Häll det i degbunken.
  2. Tillsätt till saffan, hackade russin, största delen av mjölet och saltet. Arbeta degen så den blir slät, blank, smidig och släpper bunken. Skrapa ner degen från kanterna. Strö över lite mjöl. Lägg på en bakduk och ställ degen att jäsa på varmt, dragfritt ställe 40 min - 1 timma.
  3. Arbeta degen på nytt. Baka ut den till flätor, kranar eller kusar. Lägg dem på bakplåtspapper eller smorda plåtar att jäsa. Pensla med ägg. Garnera med russin
  4. Grädda : Kusar i 250 g ugn omkring 10 minuter. Flätor och kransar i 225 g ugn omkring 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.