Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussebullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 45 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkelt recept som är hämtat från min mamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i bakbunken Smält margarinet Tillsätt mjölken och jumma upp degspadet till 37 grader.
  2. Rör ut jästen med lite av spadet så klumparna försvinner. Tillsätt resten av degspadet + två uppvispade ägg, saffran, salt, socker och största delen av mjölmängden.
  3. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i ca 30 minuter under duk. Arbeta degen på mjölat bakbord och forma bullarna till önskad modell. Låt de formade bullarna jäsa i ytterligare 30 minuter under en duk.
  4. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och sätt i russin.
  5. Grädda i ugnen ca 5-10 minuter 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Marre_W 5 december 2008

    Hmm.. du menade 45 bullar? Tror inte dom räcker till 45 personer :)

  • Thes 6 december 2008

    Det beror väl på hur många man tar var.. Det är ju ställningen själv som skriver personer efter, jag skriver bara i antalet :) Men räknar du en bulle per person så räcker det ju faktiskt till 45 stycken. Mvh Therese

  • xMondSy 2 december 2010

    Man sitter och letar och letar och äntligen hittar man ett recept på lussebullar utan kesella. Ska bli gott att pröva :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.