Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria lussekatter

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Bakade dessa för första gången i år och mina glutenintoleranta vänner gav tummen upp och sade att de var jättegoda så nu vill jag dela med mig av detta recept :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i blöt i teét (ca 1 timme)
  2. (Stöt under tiden ev saffranet själv i en mortel tillsammans med en sockerbit.)
  3. Ta ca 1/4 dl mjölk och häll den över det stötta saffranet. Låt stå och dra i ca 30 minuter. (samtidigt som russinen står i blöt)
  4. Värm resterande mjölken i en kastrull så den blir fingervarm. Smula jästen i en bunke. Tillsätt den vita baksirapen och låt jästen smälta. Rör ner ägg, saffransmjölken, kardemumma, vaniljsocker, salt och den fingervarma mjölken. Klicka ned det rumsvarma margarinet och kesella samt häll i det mesta av mjölmixen.
  5. Arbeta ihop till en hyfsat kladdfri deg.
  6. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk.. Ta upp russinen och låt dem rinna av väl.
  7. Dela degen i 20 bitar och forma lussekatter. OBS! När du bakar med glutenfri mix är det att rekommendera att man arbetar med mjöliga händer hela tiden! Tryck ner russinen, det är viktigt att man trycker ner russinen ordentligt annars blir de som ballonger och lägger sig ovanpå bullarna och smakar inte gott. Lägg lussekatterna på ett bakplåtspapper.
  8. Låt dem jäsa i 30 minuter under bakduk. Pensla lussekatterna med den uppvispade ägg/saltblandningen..
  9. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 8 minuter Svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.