- Serverar: 25 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
104 kcal per portion
12% protein
17% fett
71% kolhydrater
0% alkohol
Instruktioner
- Så här gör du:
- Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör så att jästen löser sig. Rör ner resten av degvätskan, saffran, kardemumma, socker, salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
- Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Dela degen i 25 bitar och forma lussekatter. Tryck ner russinen, det är viktigt att man trycker ner russinen ordentligt annars blir de som ballonger och smakar inte gott. Lägg lussekatterna på ett bakplåtspapper.
- Låt dem jäsa i 30 minuter. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg.
- Grädda i 225 grader i ca 8 minuter (beroende på ugn, jag gräddade dem i 9-10 min)
Publicerat den
10 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jo, 0,5 paket saffran. Är det 0.5 gram saffran då?
Kul att hitta detta recept här på matklubben :) Precis detta recept (förutom att jag har vit baksirap istället för strösocker) har jag bakat efter i mååånga år och det är verkligen ett jättebra recept! Lade själv ut det på Viktklubben för ca 4 år sedan och fick massa beröm för bullarna (jag använder också 1 pkt saffran till satsen du angivit) Vill man inte akta sig för kalorierna så kan man ha i ½ ägg i degen också-rekommenderas! Jag dubblar numera receptet samt har i 1 ägg men bakar endast 35 bullar av degen så de blir större än originalreceptet :) I år ska jag testa mer kesella i degen samt att ha i bakpulver efter tips här på MK, får se om jag blir lika nöjd, nöjdare eller om jag återgår till originalet nästa år..ler.. Hur som-tack för receptet!
Jag och dottern bakade dessa idag med olika variationer, saffranskrämbullar, vanliga lussekatter samt dotterns egna design med allt från fotbollar och smilysar till gubbar,sniglar och även här några vanliga lussekatter :) Lade upp en bild på några av dem om du vill ha?
Testade receptet igår, lussekatterna blev saftiga och goda :)
Mycket goda lussekatter!
Vilket toppenrecept! Är ingen van bullbakare men med den här degen var det inga som helst problem att få till riktigt goda lussebullar! Valde att göra snurror istället för traditionella lussekatter. De blev som små lutande torn! Riktigt läckra - både att se på och att äta! :-)