Flera av mina vänner tycker att dessa är betydligt godare än vanliga lussekatter, även vänner som normalt sett inte gillar saffran i bullarna.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och värm tillsammans med mjölk, grädde, saffran och kardemumma till 37° C.
Häll vätskan över jästen och rör om tills jästen har smält.
- Tillsätt socker, sirap och salt. Blanda ner mjölet och arbeta degen så att den blir smidig och släpper från kanten av bunken.
Täck över bunken med en handduk och låt degen jäsa i 40 minuter.
- Riv mandelmassan (blir lättare om den legat i kylen en stund innan) och chokladen i varsin skål.
- Stjälp upp degen på bakbordet och knåda i några minuter.
Kavla ut hela degen till en stor rektangel. Bred på smöret och strö över mandelmassan och chokladen.
Rulla ihop och skär degen i lagom stora bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt bullarna jäsa övertäckta i 45 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite kokos.
Grädda mitt i ugnen i 220° C, ca 8-11 minuter.
Publicerat den
16 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
När ska man ha i vaniljsockret?
Jättegoda!