Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Super goda lussekatter.

(22 kommentarer)  
Super goda lussekatter. Super goda lussekatter. Super goda lussekatter. Super goda lussekatter.
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Grymt safftiga lussekatter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm upp till 37 grader (fingervarmt). Smula i jästen i en degbunke och lös upp med lite av vätskan, rör tills den är helt upplöst. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, saffran och ägg. Arbeta med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter. Lägg på plastfolie och låt degen jäsa i 30-40 minuter.
  2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den smidigt med så lite mjöl som möjligt. Dela degen i 30-40 bitar och rulla och forma till lussekatter. Låt lussekatterna jäsa till dubbel storlek i 20-30 minuter.
  3. Tryck ned russinen i lussekatterna och pensla med väl uppvispad ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 5-10 minuter med 275 grader. Låt dem svalna på galler under bakduk.
  4. Förvaras i plastpåse eller fryses in (tappar en del av smaken om de fryses in).

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • Lilloo 16 december 2009

    Jättesaftiga och goda lussebullar... Kommer absolut att bakas igen.

  • Calathea 22 december 2009

    Jätte goda lussekatter! Ska garanterat baka dem nästa år igen. Enkelt recept omöjligt att misslyckas! :)

  • Fiafisen79 30 november 2010

    Jättegoda lussebullar! :)

  • susanneromin 6 december 2010

    Väldigt goda lussebullar, en stark 4 i betyg.

  • aneknm01 10 december 2010

    Superdupergoda!!

  • Micheliin 12 december 2010

    Mkt lyckade lussekatter, enkl att göra!! :D

  • timiti 19 december 2010

    Jättegoda & lätta att göra. Hade i lite mer mjöl än det står i receptet.

  • urkbullen 19 december 2010

    Mina blev väldigt lyckade. Jag gillar inte recept med kesella i så det här receptet sparas och anväänds framöver! :)

  • a8med 19 maj 2011

    Om du vill ha lite mer speciella lussekatter så kan du använda Vetemjöl special istället för vanligt mjöl. Låt lussekattera vila efter formning i ca 30min innan du kör in dom i ugnen

  • OCMadde 10 november 2011

    Ska ta med något svenskt till dotterns amerikanska skola, detta recept får det bli :) Hoppas amerikanerna gillar det.

  • OCMadde 17 november 2011

    Tack för ett bra recept. Bullarna blev väldit luftiga och satiga. Hade i lite extra mjöl och de fick jäsa lite längre än i receptet. De blev väldigt goda och jag kommer absolut använda detta recept igen. Receptet kommer hamna i min dotters skolas kokbok som de ger ut varje år, så nu har ditt recept spridit sig till södra Caliornien :)

  • Brittan19 23 november 2011

    Mycket lätta, saftiga och goda! Tack! =)

  • Martinaogizmo 27 november 2011

    Håller med, dom va goda. Fast ska ha i mer saffran nästa gång...

  • ise123 30 november 2011

    Kanonbra Lussekatter, skall baka snart igen, tips jag blandade ner i degen russin

  • Emmaugglan 11 december 2011

    Mums! Suveränt goda! Även mina gäster tyckte de var jättegoda, och bad om receptet!

  • vittell 21 november 2012

    Mycket bra recept bakade precis en dubbel sats och bullarna blev supergoda tog extra saffran i oxå då jag älskar saffran=) tummen upp.

  • odenanzo 2 december 2012

    Superdupergoda!!

  • jovia 3 december 2012

    god :)))

  • milohund 8 december 2012

    Jättegoda! :D

  • milohund 8 december 2012

    jättegoda! :D

  • mahachaer 8 december 2012

    Jag var bjuden pa en australiensisk julfest och gjorde dessa lussekatter. Dom var en jätte hit. jag ger detta recept en fyra. Dom blev väldigt fluffiga och fina, men jag vill gärna ha lite mer kryddsmak. Jag la till lite kardemumma, och nästa gang kommer jag ha i lite mer saffran.

  • myt01 19 december 2012

    Brukar alltid använda exakt samma recept, men jag häller saffran i morteln först och "stöter" det tillsammans med en sockerbit. Sen häller jag på ca 2 tsk whiskey eller cognac. Låt det gärna stå minst 10 min innan du blandar det med degvätskan, Det smakar inget av spriten men man lockar fram mer smak av saffran.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.