- Serverar: 30 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Saftiga lussekatter med riklig smak av saffran
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke.
- Smält smöret och tillsätt mjölk och saffran. Värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och blanda väl.
- Tillsätt socker, kesella, salt, ägg, russin och vetemjöl. Arbeta degen helst med maskin i 5 minuter eller för hand i 10 minuter. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa i 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölad bänk. Baka ut degen till lussekatter och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 40 minuter. Sätt undertiden ugnen på 225 grader.
- Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och dekorera med russin.
- Grädda lussekatterna i mitten av ugnen i ca 9 minuter. Låt svalna på galler övertäckta med bakduk.
Publicerat den
14 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar