Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussekatter

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Saftiga lussekatter med riklig smak av saffran

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölk och saffran. Värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och blanda väl.
  3. Tillsätt socker, kesella, salt, ägg, russin och vetemjöl. Arbeta degen helst med maskin i 5 minuter eller för hand i 10 minuter. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa i 40 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölad bänk. Baka ut degen till lussekatter och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 40 minuter. Sätt undertiden ugnen på 225 grader.
  5. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och dekorera med russin.
  6. Grädda lussekatterna i mitten av ugnen i ca 9 minuter. Låt svalna på galler övertäckta med bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.