- Serverar: 35-40 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
De absolut bästa hembakade lussekatter jag smakat!
Instruktioner
- Smält smöret och blanda i mjölken. Låt bli fingervarmt. Smula jästen i degbunke, tillsätt salt, socker och kardemumma. Rör runt så att jästen löser sig.
- Tillsätt degspadet och det mesta av mjölet samt bakpulver och hjorthornssalt. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter.
- Baka ut till lussekatter. Tryck i russin om du vill. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader cirka 10-15 minuter.
Publicerat den
15 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jag undrar ifall det inte även ska vara saffran med? Mvh Katja
Suveräna lussekatter!! Jag tillsatte 2 paket saffran oxå!
Det här receptet gjorde stor succé. Tack för att du delar med dig av detta kanongoda recept.
Kanonrecept! Blir säkert mer bak av lussebröd innan jul.......
Wow, kanoners!!!!! Super goda!!!! Saftiga och fluffiga. Jag rekommenderar detta recept varmt!!!
Men men var är saffran????? i rfeceptet
Det är inte saffran i receptet på dessa lussekatter men självklart kan man ta med det om man tycker det är gott. Jag tycker det är mycket godare med kardemumma!
WOW! Väldigt goda lussekatter! Tog med både Kardemumma och Saffran, SUPER god kombination. Rekommenderas varmt!
Godaste Lussekatterna någonsin. mjuka, saftiga och goda med saffran och kardemumma. Inte blir de torra och tråkiga efter någon dag heller. Som nybakta i flera dagar!!