Lussekatter

De absolut bästa hembakade lussekatter jag smakat!

Ingredienser

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk hjorthornssalt
2 tsk kardemumma
Ca 900 g vetemjöl
Ev russin till garnering
1 ägg till pensling

Betyg (12 röster)
Antal personer
35-40
Visningar:
13364
Sparat:
385

Gör så här

Smält smöret och blanda i mjölken. Låt bli fingervarmt. Smula jästen i degbunke, tillsätt salt, socker och kardemumma. Rör runt så att jästen löser sig.

Tillsätt degspadet och det mesta av mjölet samt bakpulver och hjorthornssalt. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter.

Baka ut till lussekatter. Tryck i russin om du vill. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader cirka 10-15 minuter.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Lussekatter recept
av a8med
över 2 månader
över 2 månader
av SDMaya
över 2 månader
över 2 månader
av MaNi
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.