Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussekatter

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 35-40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

De absolut bästa hembakade lussekatter jag smakat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda i mjölken. Låt bli fingervarmt. Smula jästen i degbunke, tillsätt salt, socker och kardemumma. Rör runt så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt degspadet och det mesta av mjölet samt bakpulver och hjorthornssalt. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter.
  3. Baka ut till lussekatter. Tryck i russin om du vill. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader cirka 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • KatjaA 15 november 2007

    Hej! Jag undrar ifall det inte även ska vara saffran med? Mvh Katja

  • knyttan 4 december 2007

    Suveräna lussekatter!! Jag tillsatte 2 paket saffran oxå!

  • confusedno1 26 november 2009

    Det här receptet gjorde stor succé. Tack för att du delar med dig av detta kanongoda recept.

  • Ulli8 4 december 2009

    Kanonrecept! Blir säkert mer bak av lussebröd innan jul.......

  • MrsG 2 december 2010

    Wow, kanoners!!!!! Super goda!!!! Saftiga och fluffiga. Jag rekommenderar detta recept varmt!!!

  • poroto 5 december 2010

    Men men var är saffran????? i rfeceptet

  • Mariej 5 december 2010

    Det är inte saffran i receptet på dessa lussekatter men självklart kan man ta med det om man tycker det är gott. Jag tycker det är mycket godare med kardemumma!

  • Stjernglans 5 december 2010

    WOW! Väldigt goda lussekatter! Tog med både Kardemumma och Saffran, SUPER god kombination. Rekommenderas varmt!

  • MiaB20 13 december 2010

    Godaste Lussekatterna någonsin. mjuka, saftiga och goda med saffran och kardemumma. Inte blir de torra och tråkiga efter någon dag heller. Som nybakta i flera dagar!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.