Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussekatter utan mjölk

 
Skriv ut

Vetedegar med Havredryck som degvätska ger extra saftighet åt det färdiga resultatet. Prova i lussekatter, det blir jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm havredrycken till ca 37 grader. Häll havredrycken över jästen och rör tills den är upplöst.
  2. Tillsätt salt, olja, saffran, socker och slutligen mjölet spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta ihop degen tills den släpper från bunken. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
  4. Baka ut som lussekatter och garnera med russin.
  5. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Pensla lussekatterna med ägg, och grädda dem i 250 grader i ca 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.