Gillar inte saffran, och då blir det utan saffran
Instruktioner
- Smält smöret, häll i mjölken och värm vätskan fingervarm. Rör ut jästen med lite av degspadet i bakbunken. Häll i resten av vätskan. Tillsätt salt, socker och ägg. Arbeta i mjölet till en smidig deg. Täck över och låt degen jäsa cirka 30 minuter.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar. Dela varje längd i 25 delar. Trilla ut varje del till en längd om cirka 20 centimeter. Gör en knut och lägg bullen på plåten. Sätt i ett russin.
- Låt kusarna jäsa under bakduk till minst dubbel storlek. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader 6-7 minuter. Låt bröden svalna på galler med bakduk över.
Publicerat den
29 september 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongoa
gott
Degen jäser nu.