En lustig tårta med kastanjer som man inte bakar av i ugn.
Instruktioner
- Skär ett kryss i toppen på varje kastanj eller gör ett litet hål med korkskruv. Koka kastanjerna i dryga 10 minuter.
- Låt dem stå kvar i vattnet ytterligare 10 minuter, men flytta kastrullen från värmen. Spola sedan kastanjerna i kallt vatten och bryt loss ytterskalet med en vass liten kniv. Det går lättast att öppna kastanjen från den platta sidan.
- Koka de skalade kastanjerna i nytt vatten tills de blir mjuka, ca 50 minuter. Häll av vattnet och passera kastanjerna genom en grov sikt.
- Blanda det varma moset med socker och smält blockchocklad. Sist tar man i klickar av smöret.
- Packa massan i en låg pajform med löstagbar kant. Låt stelna i kylen. Tag ur kakan ur formen och glasera tårtan med smält blockchocklad.
- Garnera gärna med valnötter, servera med vispad grädde.
Publicerat den
8 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar